Πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας

Πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας

Το πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας, εξαρτάται από το σενάριο. Εάν βρίσκεστε στα αποδυτήρια της αγαπημένης σας ομάδας που μόλις κέρδισε το πρωτάθλημα, η φυσαλίδα προορίζεται για ντους και φελλοί θα πετάξουν. Ας ελπίσουμε ότι όλοι εκεί μέσα φορούν προστατευτικό εξοπλισμό για τα μάτια.

Εάν βρίσκεστε σε ένα επίσημο περιβάλλον, το να ακουστεί δυνατά θόρυβος από τον φελλό μπορεί να θεωρηθεί αγενές και ενοχλητικό – ή ακόμα και να τρομάξει άτομα που είναι ευαίσθητα στους δυνατούς θορύβους.

Ο συνηθισμένος τρόπος για να ανοίξετε ένα μπουκάλι αφρώδους, είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και με ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει σίγουρα στo επίσημο service κρασιού σε ένα εστιατόριο. Υπάρχει πολλή πίεση σε ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου—περίπου τριπλάσια πίεση από ένα ελαστικό αυτοκινήτου. Εάν δεν είστε προσεκτικοί και δεν ελέγχετε πλήρως τον φελλό καθώς βγαίνει από το μπουκάλι, μπορεί να πεταχτεί και να τραυματίσει σοβαρά κάποιον (ή να σπάσει κάτι πολύτιμο). Επίσης, το άνοιγμα ενός μπουκαλιού με φυσαλίδες ώστε ο φελλός να κάνει ένα δυνατό θόρυβο μπορεί να σημαίνει ότι μέρος του κρασιού χάνεται από το μπουκάλι.

Διαβάστε περισσότερα: Λίγα λόγια για την σαμπάνια

Δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε ένα μπουκάλι με φυσαλίδες όσο πιο ήσυχα και καθαρά γίνεται. Πρώτον, κρυώστε καλά το μπουκάλι – το διοξείδιο του άνθρακα είναι πιο διαλυτό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, επομένως το κρασί θα είναι λιγότερο πιθανό να αφρίσει και ο φελλός θα είναι λιγότερο επιρρεπής στο να σκάσει πριν το θελήσετε.

Μόλις το μπουκάλι σας κρυώσει, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο γύρω από το πώμα. Στη συνέχεια, χαλαρώστε το συρμάτινο κλουβί από το πάνω μέρος του μπουκαλιού, αλλά μην το αφαιρέσετε εντελώς. Σε αυτό το στάδιο, συνιστάται να κρατάτε τον αντίχειρα πάνω από το χαλαρωμένο συρμάτινο κλουβί, σε περίπτωση που ο φελλός αποφασίσει να επιχειρήσει μια πρόωρη απόδραση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα πανί ή ακόμα και χαρτοπετσέτα για να πιάσετε τον φελλό και το κλουβί. Διατηρούμε πάντα τον αντίχειρα πάνω από το φελλό όλη την ώρα, ενώ στρίβουμε αργά το μπουκάλι με το άλλο.

Δείτε το video

Ποτέ μην στρέφετε το φελλό προς το πρόσωπό σας (ή οποιουδήποτε άλλου) ή προς κάτι που δεν θα θέλατε να χτυπήσετε από ένα ιπτάμενο βλήμα (αυτό σημαίνει φανταχτερά φωτιστικά, πολυελαίους, την πολύτιμη πορσελάνη της πεθεράς σας … εσείς πάρτε την ιδέα). Κρατώ το μπουκάλι σε γωνία περίπου 45 μοιρών και το κατευθύνω προς μια ασφαλή γωνία του δωματίου. Σιγά-σιγά, στρίβω το μπουκάλι κρατώντας τον φελλό και το κλουβί και μόλις νιώσω τον φελλό να αρχίζει να κινείται προς τα πάνω, προβάλλω λίγη αντίσταση πιέζοντας απαλά προς τα κάτω. Εάν όλα πάνε καλά, το μπουκάλι θα πρέπει να αναστενάξει ήσυχα (αναστεναγμός της πριγκίπισσας), όταν βγει ο φελλός.

Φυσικά, αν βρίσκεστε κάπου ανάμεσα από ένα ήσυχο εστιατόριο και ένα εορταστικό αποδυτήριο – ας πούμε, ένα πάρτι γενεθλίων σε εξωτερικούς χώρους – θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να ελέγχετε τον φελλό λίγο λιγότερο και να τον αφήνετε να κάνει πιο δυνατό θόρυβο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε ένα μικρό εορταστικό pop κάθε τόσο. Και αν είστε έτοιμοι για show, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το sabering!

Share this post