Οι παραγωγοί σαμπάνιας αναμένουν να γιορτάσουν ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Οι παραγωγοί σαμπάνιας αναμένουν να γιορτάσουν ρεκόρ πωλήσεων το 2022

 

Οι πωλήσεις σαμπάνιας αναμένεται να φτάσουν σε νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους, παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνει το κόστος.

Αφού οι πωλήσεις έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021, περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ κοιτάζουν να γιορτάσουν με ένα ποτήρι σαμπάνιας αυτές τις γιορτές. Ο David Chatillon, πρόεδρος της Union of Champagne Houses (UMC) δήλωσε στο Reuters ότι το 2022 προβλέπεται να είναι άλλη μια χρονιά ρεκόρ για την σαμπάνια. «Πολύ πιθανότατα θα σπάσουμε ξανά αυτό το ρεκόρ και το 2022 θα είναι το νέο ρεκόρ σαμπάνιας όσον αφορά τον κύκλο εργασιών», είπε.

Πέρυσι πουλήθηκαν 320 εκατομμύρια μπουκάλια, μετά την αύξηση των εξαγωγών και μετά τη χαλάρωση των περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία. Ο όγκος που πωλήθηκε φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό, αλλά δεν θα ξεπεράσει το εντυπωσιακό ρεκόρ του των 339 εκατομμυρίων φιαλών, που πουλήθηκαν το 2007.

Οι εξαγωγές αναμένεται επίσης να εκτιναχθούν σε υψηλά ρεκόρ. Σύμφωνα με τον Chatillon, η αύξηση αυτή υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι αγκαλιάζουν τη ζωή μετά την πανδημία.

Λίγα λόγια για την σαμπάνια

Είπε: «Έχουμε καταναλωτές που ίσως επηρεάζονται λιγότερο από τον πληθωρισμό από άλλους και έχουμε παρατηρήσει από το τέλος της πανδημικής κρίσης ότι οι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν, θέλουν καλά προϊόντα και το άνοιγμα ενός μπουκαλιού σαμπάνιας είναι από μόνο του μια γιορτή. ”

«Οι τρεις πρώτες αγορές μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ιαπωνία, πάνε πολύ καλά, όπως και οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί», πρόσθεσε.

Οι τιμές της σαμπάνιας αυξήθηκαν φέτος λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής, με τους οινοποιούς να πληρώνουν περισσότερα για τα μπουκάλια και τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με τη Liv-ex, οι δείκτες Champagne 50 αυξήθηκαν κατά σχεδόν 22% για τους πρώτους 11 μήνες του 2022. Ωστόσο, η χειροκίνητη συγκομιδή σημαίνει ότι η βιομηχανία έχει γλιτώσει από τον αντίκτυπο του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Ο Chatillon έκρινε επίσης ότι η φετινή συγκομιδή κρασιού στη σαμπάνια ήταν «θαυματουργή», αφού ήταν 45% πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι είχε διπλασιαστεί από το 2021, όταν οι αμπελώνες καταστράφηκαν από τον παγετό και τους μύκητες.

Share this post