Η Ribera del Duero θα λάβει απροσδόκητη ενίσχυση για τον αειφόρο τουρισμό 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Η Ribera del Duero θα λάβει απροσδόκητη ενίσχυση για τον αειφόρο τουρισμό 3,6 εκατομμυρίων ευρώ

Η οινοπαραγωγική περιοχή Ribera del Duero της Ισπανίας πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση του τοπικού της τουριστικού έργου Wine Route. Τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν μέρος μιας ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φιλτράρεται μέσω της ισπανικής κυβέρνησης σε τοπικές τουριστικές πρωτοβουλίες, θα χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της βιωσιμότητας και για την περαιτέρω «ψηφιοποίηση» της εμπειρίας των επισκεπτών στην περιοχή.

Ο Miguel Ángel Gayubo, πρόεδρος της Ribera del Duero Wine Route, είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Diario de Castilla y Leónhe ότι είναι «ενθουσιασμένος» για την «άνευ προηγουμένου ευκαιρία» για την περιοχή.

«Αναλαμβάνουμε αυτή τη νέα πρόκληση με την ιδέα να τοποθετήσουμε τη διαδρομή του κρασιού Ribera del Duero ως κορυφαίο οινοτουριστικό προορισμό στην ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα», είπε.

Σύμφωνα με το El Diario de Castilla y León, η περιοχή θα λάβει επιπλέον 1,8 εκατομμύρια ευρώ από ένα περιφερειακό ταμείο στη Σόρια για τη χρηματοδότηση του έργου «Puro Duero, Tierra de Frontera», με στόχο την προώθηση της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

πηγή: inspain.news

Share this post