Ροδίτης Τετράμυθος 2016

Ροδίτης Τετράμυθος 2016

Περιοχή: Άνω Διακοπτό Αχαίας, Π.Ο.Π. Πάτρα

Ποικιλία: Ροδίτης

Η πιο πολυφυτεμένη ελληνική λευκή ποικιλία, δεν έχει να παρουσιάσει μόνο αδιάφορα, υδαρά κρασιά σαν αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης παραγωγικότητας και της αμελούς οινοποίησης της. Χάρη στην συστηματικά ποιοτική δουλειά ορισμένων παραγωγών, έχει να δείξει εξαιρετικά ενδιαφέροντα δείγματα με χαρακτηριστικό πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, από αμπελώνες με χαμηλή στρεμματική απόδοση, αυστηρή επιλογή καρπών και προσεκτική οινοποίηση.

Η βιολογική καλλιέργεια, οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, και ο σύγχρονος τρόπος οινοποίησης της “ερυθρωπής” ελληνικής ποικιλίας στο πρότυπο οινοποιείο Τετράμυθος, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενός υπέροχου ξηρού ροδίτη με λεμονάτο, γεμάτο φρεσκάδα χαρακτήρα που ενισχύεται από τις απαλές νότες ορυκτού.

Ο Ροδίτης Τετράμυθος 2016, επισκέπτεται την μύτη με ήπια αρώματα φλούδας λεμονιού, πράσινου μήλου, κορόμηλου, αχλαδιού και αχνές νότες ορυκτού. Στο στόμα ξηρό, αρμονικά δομημένο, διαθέτει οξύτητα που τονίζει τα ξεκάθαρα αρώματα φρεσκοκομμένων φρούτων και ορυκτού.  Τελειώνει με μια απαλή αίσθηση αρμύρας που επιτείνει την απόλαυση. Ένα από τα πλέον «value for money» ελληνικά λευκά κρασιά.

Τιμή: 7.50€

Βαθμολογία: 89/100

Share this post