Η Champagne μηνύει παιδικό αναψυκτικό

Η Champagne μηνύει παιδικό αναψυκτικό

champin

Ακόμα και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να ξέρει ότι μόνο το αφρώδες κρασί που παράγεται στη Καμπανία μπορεί να θεωρηθεί σαμπάνια. Ούτε τα αφρώδη κρασιά από άλλες χώρες του κόσμου, ούτε οποιοδήποτε άλλος αφρώδης οίνος που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο μπορούν να φέρουν την ονομασία champagne. Αλλά…σύμφωνα με τους δικηγόρους της σαμπάνιας ένα αεριούχο αναψυκτικό με γεύση κεράσι για παιδιά, με έναν αστείο κλόουν στην ετικέτα, μπορεί να θεωρηθεί σαμπάνια!

Το διοικητικό όργανο της Καμπανίας, το Comité Interprofessional du Vin de Champagne (CIVC), κατέθεσε αγωγή εναντίον του Champín, ένα βασικό αναψυκτικό σε όλα τα παιδικά ισπανικά πάρτι, την οποία απέρριψε  το  ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο. Η CIVC είχε ζητήσει να απαγορευθεί η μάρκα λόγω της ομοιότητας του ονόματος της με την περίφημη γαλλική σαμπάνια, και για όλες τις υπόλοιπες φιάλες πρέπει να αφαιρεθούν από την αγορά – μιλάμε για μια μεγάλη ανάκληση, δομένου ότι Champín έχει διανομή σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Ισπανίας , όπου οωλείται λιανικώς για περίπου € 3 το μπουκάλι.

Η Champín, που ανήκει στην ισπανική εταιρεία ποτών Espadafor, περιγράφεται ως ένα αφρώδες ποτό με “νόστιμη γεύση κερασιού”. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε νότες  μπριός, φουντούκι ή πράσινα μήλα, ή έστω φρούτα του δάσους και  άρωμα φράουλας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο μέσος καταναλωτής και με τα δύο μάτια και τον ουρανίσκο ήταν απίθανο να μπερδέψει αυτό το αναψυκτικό με τους κλόουν με την πραγματική σαμπάνια, και η κοινή λογική επικράτησε.

Φυσικά, η σαμπάνια είναι ως γνωστόν δικομανής όπως και η  Apple (και στην πραγματικότητα, η CIVC συγκρούστηκε με τον γίγαντα της πληροφορικής πριν από λίγο καιρό για ένα χρώμα που ονομάζεται σαμπανιζέ…). Η οργάνωση έχει απειλήσει με αγωγή  από  στον Λευκό Οίκο μέχρι μια γυναίκα στην Αυστραλία που ονομάζεται Champagne Jayne και προσπαθούσε απλά να γίνει πρέσβειρα του appellation.

 

Δεν είναι σαφές πότε η CIVC θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του νησιού Champin στον Ινδικό Ωκεανό, ή κατά του rock συγκροτήματος Queen για το hit του ’77 «We are the champions!”

 

Share this post