Sani Gourmet 7 Ιουλίου – 12 Αυγούστου 2023

Sani Gourmet 7 Ιουλίου – 12 Αυγούστου 2023

Από το 2006, το Sani Gourmet συγκεντρώνει πολιτισμούς, γεύσεις και παραδόσεις από όλο τον κόσμο, με κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένο σε ένα νέο γαστρονομικό θέμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, δοκιμάστε τις εκλεκτές γεύσεις της Ελλάδας, ανακαλύψτε κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς από τη Νότια Γαλλία ή θαυμάστε την τέχνη της ιαπωνικής παράδοσης. Φτιαγμένες από διακεκριμένους σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin, χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά βγαλμένα από την κοντινή φύση, αυτές οι γαστρονομικές δημιουργίες είναι τόσο όμορφες όσο και νόστιμες.

Φέτος το Sani Gourmet αποτίει φόρο τιμής στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Φιλοξενώντας την ελίτ της γαστρονομίας, 5 διάσημοι σεφ βραβευμένοι με αστέρι Michelin θα ετοιμάσουν ο καθένας ένα πλούσιο δείπνο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου αποκλειστικά για την περίσταση. Οι σεβαστοί σεφ θα αναλάβουν τις κουζίνες, δημιουργώντας λαχταριστά μενού γευσιγνωσίας εμπνευσμένα από τα πιάτα τους και επιδεικνύοντας την τεχνογνωσία και τη μαγειρική τους μαεστρία. Κάθε μενού θα συνδυαστεί τέλεια με εκλεκτά ελληνικά και διεθνή κρασιά.

7 ΙΟΥΛΊΟΥ 2023

AKIRA BACK

AKIRA BACK

Με απεριόριστη δημιουργικότητα, ο γεννημένος στην Κορέα σεφ Akira Back έχει αναδιαμορφώσει τη σύγχρονη ιαπωνική κουζίνα. Το όνομα του σεφ Akira Back είναι συνώνυμο με την πρωτοποριακή κουζίνα και την εξαιρετική γεύση στον κλάδο των εστιατορίων και της φιλοξενίας. Ένας πρώτης τάξεως και παγκοσμίου φήμης σεφ, έχει χτίσει θριαμβευτικά μια παγκόσμια αυτοκρατορία τις τελευταίες δύο δεκαετίες με εστιατόρια σε 25 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 9 ακόμη σύντομα.

Εκτός από το μακροσκελές βιογραφικό του και τις πολυάριθμες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της βράβευσης με αστέρι Michelin για το καινοτόμο εστιατόριό του, DOSA στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, ο Chef Back βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της τέχνης, δημιουργώντας μαγικά και μοναδικά πιάτα που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτόν τον Ιούλιο παρακολουθώντας ένα αποκλειστικό δείπνο που φιλοξενείται στο εστιατόριο Ελιά, στο πλαίσιο του Sani Gourmet.

Το δείπνο ξεκινά στις 8.30μμ

 

22 ΙΟΥΛΊΟΥ 2023

HELENE DARROZE

Hélène Darroze at Sani Gourmet

Μια τέταρτη γενιά Γάλλων σεφ με μια αλάνθαστη γοητεία στο φαγητό, η Hélène Darroze μπορεί να υπερηφανεύεται για 6 αστέρια Michelin, με 3 για το εστιατόριο Hélène Darroze στο Connaught στο Λονδίνο, 2 για το Marsan par Hélène Darroze στο Παρίσι και 1 για το Hélène Darroze à Villa La Coste στην Προβηγκία. Δουλεύοντας με εποχιακά προϊόντα που προέρχονται προσεκτικά από αγρότες και καλλιεργητές, η Hélène Darroze μαγειρεύει όπως αγαπά: με πάθος, ειλικρίνεια, αυθεντικότητα και σεβασμό για το terroir και την κουλτούρα των τόπων όπου δραστηριοποιείται. Με κάθε μενού της να αντικατοπτρίζει τα προσωπικά της γούστα, το Sani Gourmet είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει ένα αποκλειστικό δείπνο που δημιούργησε η Darroze στο εστιατόριο Ελιά αυτόν τον Ιούλιο.

Το δείπνο ξεκινά στις 8.30μμ

 

29 ΙΟΥΛΊΟΥ 2023

CHRISTIAN LE SQUER

CHRISTIAN LE SQUER at Sani Gourmet

Με signature πιάτα, όπως η σάρκα καλκανιού με γαλάκτωμα τρούφας πατάτας ratte, ο Γάλλος σεφ Christian Le Squer επανερμηνεύει τα παραδοσιακά γαλλικά πιάτα τελειοποιώντας τις γεύσεις ώστε να ταιριάζουν στις ελαφρύτερες και μαλακότερες γεύσεις που προτιμούν οι σύγχρονοι πελάτες. Ο μαγειρικός δάσκαλος πίσω από 3 αστέρια Michelin, ο Le Squer έλαβε το πρώτο του το 1996 στο Café de la Paix στην τρυφερή ηλικία των 34 ετών, το δεύτερο και το τρίτο του στο Pavillion Ledoyen στα Ηλύσια Πεδία, πριν κερδίσει το διάσημο τρίτο αστέρι ξανά στο Le Cinq στο Four Seasons Hotel George V στο Παρίσι. όπου κατέχει τη θέση του επικεφαλής σεφ από το 2012.

Απολαύστε τα πλούσια πιάτα του στο εστιατόριο Ελιά αυτόν τον Ιούλιο, απολαμβάνοντας ένα αποκλειστικό δείπνο ως μέρος του Sani Gourmet.

Το δείπνο ξεκινά στις 8.30μμ

 

5 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2023

Stéphanie Le Quellec at Sani Gourmet 2023

Με μια έμφυτη κατανόηση της γεύσης και χωρίς αξιώσεις, η βραβευμένη με 2 αστέρια Michelin Γαλλίδα σεφ, Stéphanie Le Quellec κέρδισε το πρώτο της αστέρι το 2014, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο το 2019, για το ξενοδοχείο Prince De Galles. Το 2020, στο δικό της παριζιάνικο εστιατόριο, La Scène par Stéphanie Le Quellec, συγκέντρωσε 2 αστέρια Michelin για δεύτερη φορά. Εμπνευσμένη από την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας και χρησιμοποιώντας μόνο τα πιο εξαιρετικά προϊόντα, η Le Quellec εφαρμόζει μια καθαρή προσέγγιση και εκλεπτυσμένη απλότητα στα πιάτα της, επινοώντας μενού που είναι σύντομα, αποτελεσματικά, εποχιακά και διασκεδαστικά. Δειπνήστε με τις λαχταριστές δημιουργίες της αυτόν τον Αύγουστο στο εστιατόριο Water, παρακολουθώντας ένα αποκλειστικό δείπνο στο πλαίσιο του Sani Gourmet.

Το δείπνο ξεκινά στις 8.30μμ

 

12 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2023

HERMANOS TORRES
JAVIER TORRES  at Sani Gourmet 2023

Οι Ισπανοί δίδυμοι, Sergio και Javier Torres, ήταν πάντα σεφ. Η γιαγιά τους, λένε, «μας ενστάλαξε ακούσια την αγάπη για τη μαγειρική» και μέχρι την ηλικία των 14 ετών είχαν γίνει και οι δύο δεκτοί σε σχολή μαγειρικής. Έξυπνα βελτίωσαν τις δεξιότητές τους σε διαφορετικούς σταθμούς και κουζίνες, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος δεξιοτήτων μεταξύ τους. Η καινοτόμος κουζίνα τους μιλά για την ισπανική παράδοση και τις παιδικές αναμνήσεις, κερδίζοντας 3 αστέρια Michelin όλα αυτά τα χρόνια για το εστιατόριό τους στη Βαρκελώνη, Cocina Hermanos Torres, καθώς και ένα πράσινο αστέρι Michelin. Φέρνοντας τα εντυπωσιακά πιάτα τους στο Sani Gourmet, ο Javier Torres θα ετοιμάσει ένα αποκλειστικό δείπνο στο εστιατόριο Ελιά αυτόν τον Αύγουστο.

Το δείπνο ξεκινά στις 8.30μμ

Share this post