Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2022

Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2022

 

3 και 4 Απριλίου 2022 – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

 

Με ενθουσιασμό, θετικά σχόλια και μεγάλη διάθεση για νέες γευσιγνωστικές εμπειρίες πέρασαν την είσοδο της Έκθεσης Μικρών Οινοποιών 2022 άνω των 900 επισκεπτών την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Απριλίου. Ο καιρός ήταν «σύμμαχος» και οι εκθέτες-μέλη του ΣΜΟΕ πρόθυμοι να διηγηθούν τις ιστορίες παραγωγής τους και καταδείξουν ότι το πάθος για ποιότητα, η αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία και η αφοσίωση στην κάλυψη αναγκών του πελάτη παραμένουν οι βασικές αξίες του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος.

 

Με μια γενική απολογιστική ματιά, η Έκθεση χαρακτηρίστηκε από τα εξής στοιχεία: παραγωγούς στα περίπτερα που περιποιήθηκαν προσωπικώς τους οινόφιλους και απάντησαν σε κάθε ερώτημα των επαγγελματιών, μεγάλη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στον χώρο, μεγάλο ποσοστό επισκεπτών που ήρθαν και τις δύο ημέρες φέρνοντας και άλλους ενδιαφερόμενους μαζί τους και επίσης υψηλό εμπορικό ενδιαφέρον.

 

Η Έκθεση πλαισιώθηκε και από δύο παράλληλες εκδηλώσεις διαφορετικού περιεχομένου αλλά που κέρδισαν εξίσου το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Στο master class γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε με τίτλο «Σπάνιες και λιγότερο σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, δικαίως ή αδίκως;», ο Παύλος Γκέγκας, έδωσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο στοιχεία και γνωρίσματα επιλεγμένων οίνων, προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους να μοιραστούν μαζί του μια εμπειρία που συντέθηκε από γεύση, όσφρηση και προσωπική άποψη και οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να «δουν» και να γευτούν τα κρασιά μέσα από το μονοπάτι που τους οδήγησε ο εισηγητής.

 

Το πάνελ συζήτησης  με τίτλο  Εστίαση: η επόμενη ημέρα και πού να «εστιάσουμε» αποτέλεσε την «έκπληξη» της Έκθεσης καθώς τρεις καταξιωμένοι στον χώρο τους συμμετέχοντες συνέθεσαν ένα πλαίσιο θεμάτων που αφορούν την αναντίρρητη σχέση εστίασης και κρασιού. Συγκεκριμένα, οι Λευτέρης Λαζάρου, Σεφ και Ιδιοκτήτης του ΒΑΡΟΥΛΚΟΥ, Νίκος Λουκάκης: Founder / Co-owner NOAH Athens & Pure Tinos, Principal Modern Sommelier WSPC και μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και ο Βασίλης Μασσέλος, γευσιγνώστης και κριτικός οίνου στα περιοδικά της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, με τον συντονισμό της Εφης Μπόνη, Διευθύντριας της Face-to-Face Consultants, κατέθεσαν de profundis απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες σε μια δίωρη διαδραστική συζήτηση με το κοινό-επαγγελματίες του χώρου και τα συμπεράσματα της οποίας συνοψίζονται στα εξής: ανάγκη σύσφιξης δεσμών μεταξύ εστίασης και παραγωγών, οινική εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων με την εξυπηρέτηση του πελάτη στην εστίαση, συνέργεια μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (παραγωγών, εστίασης, θεσμικών φορέων), εκμετάλλευση του μάρκετινγκ για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του εμφιαλωμένου κρασιού, αφοσίωση στην ποιότητα και στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Εντωμεταξύ ο ΣΜΟΕ δεσμεύτηκε στην διοργάνωση πάνελ και στην επόμενη έκθεση που θα συμβάλει στον δημόσιο διάλογο για θέματα παρεμφερούς ενδιαφέροντος,

 

Ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς της διοργάνωσης και βάζει τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά για την επόμενη διοργάνωση.

 

Την Έκθεση υποστήριξαν χορηγικά οι εξής εταιρείες: Μεγάλοι Χορηγοί: BAYER και EUROBANK, Χρυσός Χορηγός: ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ – CORK HELLAS, Ασημένιοι Χορηγοί: ALPAGLASS ASS, Ευτυχιάδης Αξεσουάρ Κρασιού, EVERYPAY, ΖΑΒΑΛΟΣ – Cartontec ΑΕ, ΗΛΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ Α.Ε. – ΥΑΛΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, Κοροπούλης Συσκευασίες Α.Ε., MELLON Technologies, Φυτώρια Αμπέλου ΜΠΑΚΑΣΙΕΤΑΣ, Φυτώρια ΝΤΟΥΓΚΟΣ, ΤΡΥΞ ΑΕ, TC Group.

Τη διοργάνωση επικοινωνιακά στήριξαν τα Μέσα: 750ml WINEDERFUL IDEAS, The Crunchy Grape, ClickatLife, Oenosophy, ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ,  Carpe Vinum / ΑΘΗΝΕΑ, BitterBooze, Οίνος και Γεύσεις, Notanexpert, Οινολογία, oinos/krasia.gr.

Share this post