Σπάνιο ουίσκι πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 488.000 € στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Σπάνιο ουίσκι πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ 488.000 € στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

 

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ουίσκι Yamazaki 55 ετών πουλήθηκε από την Unifree Duty Free και τον συνεργάτη της κοινοπραξίας Gebr. Heinemann, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το σπάνιο ουίσκι κυκλοφόρησε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο του 2021. Οι πελάτες έπρεπε να κληθούν να υποβάλουν προσφορά για να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν την φιάλη, λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης κυκλοφορίας του. Συνολικά οκτώ ενδιαφερόμενοι πελάτες έκαναν μια έγκυρη προσφορά και το μπουκάλι αγοράστηκε τελικά από έναν ανώνυμο πελάτη από την Κίνα.

Ο Ali Şenher, Διευθύνων Σύμβουλος της Unifree Duty Free, δήλωσε σχετικά με την πώληση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η πώληση ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά μας. Παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι ειδικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων για το λιανικό εμπόριο αεροδρομίων και ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι η τέλεια τοποθεσία για να προσφέρει σπάνια είδη όπως το Yamazaki 55 ετών σε μια ιδιαίτερα απαιτητική διεθνή πελατεία.»

Το ουίσκι Yamazaki 55 ετών είναι το παλαιότερο single malt ουίσκι στην ιστορία του House of Suntory. Είναι ένα μείγμα τριών εξαιρετικών single malt από τη δεκαετία του 1960, με συστατικά που αποστάχθηκαν υπό την επίβλεψη του ιδρυτή της Suntory, Shinjiro Torii.

 

Αφού κυκλοφόρησε 100 μπουκάλια το 2020 στην Ιαπωνία μέσω ενός συστήματος λοταρίας, η Suntory επέκτεινε την κυκλοφορία το 2021 προσφέροντας μια περιορισμένη παρτίδα άλλων 100 φιαλών στον υπόλοιπο κόσμο, με έναν αριθμό να διατίθεται σε βασικούς ταξιδιωτικούς συνεργάτες λιανικής, συμπεριλαμβανομένου του Gebr. Heinemann.

πηγή: thedrinksbusiness

 

Share this post