Το 1/3 των Βρετανών ξαναχαρίζει τα κρασιά που τους κάνανε δώρο την περίοδο των Χριστουγέννων

Το 1/3 των Βρετανών ξαναχαρίζει τα κρασιά που τους κάνανε δώρο την περίοδο των Χριστουγέννων

Το κρασί είναι το αγαπημένο ποτό που μπορεί να πάει κανείς για δώρο σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Αλλά σχεδόν το ένα τρίτο που ερωτήθηκε, δήλωσε ότι ξαναχάρισε το κρασί που τους δόθηκε προηγουμένως ως δώρο όπως δείχνει νέα έρευνα.

Περίπου 3 στους 10 από τους 2.046 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι συχνά δωρίζουν το δώρο που τους δόθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το κρασί επίσης αναδείχθηκε ως ο καλύτερος τύπος αλκοολούχου ποτού για να πάρει σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι για το 59% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα ανατέθηκε από το γραφείο κρασιών του Bordeaux, το CIVB, στο πλαίσιο των προσπαθειών να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορεί να προωθηθούν κρασιά που κοστίζουν μεταξύ £ 6 και £ 20 ανά φιάλη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Περίπου το 1/4 των ερωτηθέντων ψάχνουν πρώτη την τιμή κατά την επιλογή ενός κρασιού για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, ενώ το 17% ψάχνει για ένα συγκεκριμένο στυλ ποικιλίας σταφυλιών και το 11% επιλέγει με γνώμονα την χώρα.

Τα στοιχεία από την Ένωση Εμπορίου Κρασιού και Αποσταγμάτων, δείχνουν ότι η μέση δαπάνη για το κρασί αυξάνεται κατά την εορταστική περίοδο.

Οι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο £ 8,67 εάν το μπουκάλι είναι για τους εαυτούς τους και τα 10,64 λίρες για κρασί για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι, σε σύγκριση με τις μέσες δαπάνες μεταξύ £ 5 και £ 6 σε άλλες εποχές του χρόνου, δήλωσαν οι ερευνητές του Bordeaux.

Στην έρευνά, ωστόσο, το 21% των ανθρώπων είπαν ότι αγοράζουν οποιοδήποτε κρασί που είναι σε ειδική προσφορά όταν επιλέγουν ένα μπουκάλι για ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Το 26% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε επίσης ότι δεν γνωρίζει πολλά για το κρασί και αγοράζει αυτό που «φαίνεται καλό».

Share this post