Το Beaujolais Nouveau έφτασε… διαδικτυακά

Το Beaujolais Nouveau έφτασε… διαδικτυακά

Παρά το lockdown, η Γαλλία θα είναι σε θέση να καλωσορίσει, το «Beaujolais Nouveau» αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου: «Το Beaujolais Nouveau δεν είναι απλώς ένα κρασί, είναι μια εκδήλωση. Δεν έχουμε ιδέα αν θα προχωρήσει ή πώς. Οι τάσεις παντού είναι αρνητικές και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη βιομηχανία φιλοξενίας και με τους εμπόρους οίνου », εξήγησε ο Pierre Gernelle, διευθυντής της ομοσπονδίας negociant Βουργουνδίας.

Τα πρώτα αποτελέσματα πωλήσεων θα είναι γνωστά σε 8 έως 15 ημέρες. Όλα γίνονται έτσι ώστε όλη η παραγωγή που έχει ήδη εμφιαλωθεί να μπορεί να πωληθεί. Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πωλήσεις αυτές αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 25% στη Γαλλία καθώς και στις εξαγωγές. Για έναν απλό λόγο: ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας πώλησης είναι εκτός: τα εστιατόρια είναι κλειστά, και οι μεγάλοι αγοραστές, κάνανε ασφαλείς αγορές. Έτσι, αναπόφευκτα θα υπάρξει ένα κομμάτι οικονομικής δυσφορίας, παραδέχεται Dominique Piron, πρόεδρος της Inter-Beaujolais:”Μερικοί θα πουλήσουν πολύ λιγότερο, και αυτό είναι μια τέλεια αδικία. Θα διασφαλίσουμε ότι η περιοχή δεν θα υποφέρει πάρα πολύ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα θέμα περίπλοκο”.

Η πρώτη άμεση αλλαγή είναι μια μικρή αλλαγή στη σημασιολογία. Από τώρα και στο εξής, το Beaujolais δεν δίνει πλέον ένα ραντεβού στις 19 Νοεμβρίου, αλλά μάλλον “από” εκείνη την ημερομηνία …

Το Beaujolais εξαπλώνεται στο διαδίκτυο

Τα σπίτια και τα κτήματα beaujolais, τα Beaujolais Bistrots και όλοι οι πρεσβευτές του αμπελώνα προσκαλούν τους καταναλωτές και λάτρεις του κρασιού, να ελέγξουν την ιστοσελίδα rendez-vous.beaujolais.com για να γνωρίζουν τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν με την ευκαιρία του Beaujolais Nouveau. Ανοιχτές πόρτες, εργαστήρια γευσιγνωσίας, γεύματα και δείπνα στο εστιατόριο δεν θα υπάρξουν αλλά θα ανακαλύψουν στην πλατφόρμα διαφορετικές περιστάσεις για να γιορτάσουν την άφιξη του νέου τρύγου. Ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάνε στο “Les Rendez-vous Beaujolais” για να επιλέξουν την εκδήλωσή τους. Οι πρεσβευτές μας, οι οινοποιοί, οι εστιάτορες ή οι οινοποιοί σας περιμένουν στην πλατφόρμα στις 19 Νοεμβρίου, αλλά όχι μόνο, γιατί όλο το χρόνο, οι επισκέπτες θα βρουν εδώ τις εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στον αμπελώνα Beaujolais, εδώ και αλλού.

Η ιστοσελίδα www.beaujolaisnouveau.fr απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που ρωτούν οι ερασιτέχνες σχετικά με τα κρασιά της περιοχής. Στην ιστοσελίδα, οι επισκέπτες βρίσκουν επίσης pairing φαγητού και κρασιού και συμβουλές για αρχάριους οινόφιλους.

 

Share this post