Το d’Arenberg παρουσίασε μια συκευασία με οκτώ πόδια για το κρασί Daddy Long Legs

Το d’Arenberg παρουσίασε μια συκευασία με οκτώ πόδια για το κρασί Daddy Long Legs

Το οινοποιείο D’Arenberg της Αυστραλίας παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση ενισχυμένου οίνου που παλαίωσε πάνω από 50 χρόνια και ονομάζεται Daddy Long Legs Extra Rare NV. Η φιάλη “φιλοξενείται” σε ένα εντυπωσιακό πλαίσιο σε σχήμα αράχνης.

Ο Chester Osborn, ο οποίος έγινε ο επικεφαλής οινοποιός στο d’Arenberg το 1984, άφησε 15 βαρέλια πολύ παλιού, υψηλής ποιότητας ενισχυμένου κρασιού, τα οποία αφέθηκαν να ωριμάσουν αργά σε solera και συμπληρωνότανε όταν ήταν απαραίτητο.

Δημιουργήθηκε από ένα μείγμα Grenache, Shiraz και Mataro (Mourvedre), τα φρούτα συνθλίφθηκαν με το πάτημα των ποδιών και το πάτημα του καλαθιού, ενώ η ζύμωση σταμάτησε με την προσθήκη αλκοόλης σταφυλιών και έπειτα ωρίμασε σε βαρέλια. Η μέση ηλικία των οίνων που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την κυκλοφορία είναι περισσότερο από 50 χρόνια, με κρασιά στην γκάμα που χρονολογούνται από το 1928.

Μόνο δύο βαρέλια me;inane, με 50 μπουκάλια του Daddy Long Legs Extra Rare να διατίθενται στην αγορά.

Περιγράφεται ως «εξαιρετικά πλούσιο και συμπυκνωμένο», το Daddy Long Legs Extra Rare παρουσιάζεται σε ένα οκταγωνικό κουτί, με την φιάλη να αναπαύεται πάνω σε οκτώ πόδια. Η λιανική του τιμή είναι AU $ 500 (322 €) για ένα μπουκάλι 100ml, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά μόνο από το κελάρι του οινοποιείου.

Το κρασί παίρνει το όνομά του από το υπόστεγο όπου στεγάζονται αυτά τα βαρέλια, τα οποία κατοικούνται από εκατοντάδες αράχνες Daddy Long Leg …

Share this post