Το hangover σας δεν προκαλείται από αφυδάτωση, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Το hangover σας δεν προκαλείται από αφυδάτωση, αποκαλύπτει νέα μελέτη

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι τα hangover προκαλούνται από φλεγμονή και όχι από αφυδάτωση όπως πιστεύεται. Και η ανακάλυψη οδήγησε σε μια πρωτοποριακή «θεραπεία» που θα μπορούσε να καταστήσει τους πονοκεφάλους της επόμενης μέρας παρελθόν.

Ενώ η παραδοσιακή σοφία ισχυρίζεται ότι τα hangover είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης, η φαρμακοποιός Jacqueline Iversen βρήκε στοιχεία ότι τα συμπτώματα προκαλούνται από φλεγμονή. Τα αποτελέσματα της μελέτης της Iversen για το hangover του αλκοόλ, δείχνουν ότι τα κλασικά συμπτώματα της επόμενης ημέρας, όπως ζάλη, πονοκέφαλος, ναυτία και “θολούρα” στον εγκέφαλο, μπορούν να προληφθούν διαταράσσοντας τη φλεγμονώδη αντίδραση του σώματος με έναν νέο συνδυασμό φαρμάκων.

Η νέα θεραπεία, που σήμερα ονομάζεται SPJ-001, η οποία είναι ένας συνδυασμός ενός μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου και ενός αντιισταμινικού, χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες πριν από την κατανάλωση αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα επακόλουθα hangover είτε «εξαλείφθηκαν ή μειώθηκαν».

Η Iversen, που εργάζεται για τη Sen-Jam Pharmaceutical, δήλωσε: «Αυτό έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό πάνω από 1.000 φορές σε εθελοντές. Συνδυάζοντας επιλεκτικά παράγοντες από κάθε κατηγορία για να ενισχύσουν τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους, μπορούμε να βελτιώσουμε τις επιλογές του καταναλωτή. Αυτά τα προϊόντα θα ήταν ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά από τα τρέχοντα φάρμακα για τον πόνο, το καλύτερο φάρμακο για το hangover και μια εναλλακτική λύση στις ιατρικές συνταγές. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη αγορά ».

Το SPJ-001 έχει λάβει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε τέσσερις χώρες και εκκρεμεί σε άλλες οκτώ χώρες.

«Η φλεγμονώδης ανταπόκριση στην κατανάλωση αλκοόλ και η συμβολή του στο hangover από αλκοόλ» τεκμηριώθηκε επίσης πρόσφατα, από την ερευνητική ομάδα Alcohol Hangover που ανατέθηκε από το Journal of Clinical Medicine.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Drinkaware, η αφυδάτωση εξακολουθεί να περιγράφεται ως «μία από τις κύριες αιτίες των συμπτωμάτων του hangover» και στις οδηγίες της προτείνει τυπικές θεραπείες για το hangover, όπως: «Πίνοντας άφθονο νερό» ή «λήψη παυσίπονου, καθώς και δοκιμάζοντας «θεραπεία ενυδάτωσης».

πηγή thedrinksbusiness

Share this post