Το Ινστιτούτο Masters of Wine ανακοίνωσε 10 νέους MW

Το Ινστιτούτο Masters of Wine ανακοίνωσε 10 νέους MW

Με έδρα σε πέντε χώρες, τα νέα μέλη του IMW – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου MW που εδρεύει στην Ιταλία – είναι ο James Doidge MW (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Gabriele Gorelli MW (Ιταλία), η Susan Lin MW (ΗΠΑ), ο Moritz Nikolaus Lueke MW (Γερμανία), η Sophie Parker – Thomson MW (Νέα Ζηλανδία), ο Álvaro Ribalta Millán MW (UK),  η Tze Sam MW (UK), η Melissa Saunders MW (ΗΠΑ), η Kryss Speegle MW (ΗΠΑ) και η Clare Tooley MW (ΗΠΑ).

Υπάρχουν τώρα 418 MW παγκοσμίως – 149 γυναίκες και 269 άνδρες που ζουν ή εργάζονται σε 32 χώρες. Από τις πρώτες εξετάσεις το 1953, 493 άτομα έχουν γίνει MW.

Οι MW έχουν αποδείξει την κατανόησή τους για όλες τις πτυχές του κρασιού με επιτυχία στις εξετάσεις Master of Wine, αναγνωρισμένες παγκοσμίως για την αυστηρότητα και τα υψηλά πρότυπα.

Η εξέταση MW αποτελείται από τρία διαφορετικά μέρη: τη θεωρία και τις πρακτικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του δεύτερου σταδίου και το ερευνητικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο τέλος του τρίτου σταδίου.

Το RP(research paper) είναι μια σε βάθος μελέτη για ένα θέμα που σχετίζεται με το κρασί από οποιονδήποτε τομέα των επιστημών, των τεχνών, των ανθρωπιστικών επιστημών ή των κοινωνικών επιστημών.

Εκτός από την επιτυχία στις εξετάσεις, και πριν από τo να έχουν το δικαίωμα τα νέα μέλη να χρησιμοποιούν τον τίτλο Master of Wine ή τα αρχικά MW, πρέπει να υπογράψουν τον κώδικα συμπεριφοράς του IMW. Υπογράφοντας τον κώδικα συμπεριφοράς, οι MW συμφωνούν να ενεργούν με ειλικρίνεια, ακεραιότητα και χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να μοιραστούν την κατανόησή τους για το κρασί με άλλους.

Σήμερα, υπάρχουν 418 MW που εργάζονται σε 32 χώρες. Η ιδιότητα μέλους περιλαμβάνει οινοποιούς, σομελιέ, αγοραστές, δημοσιογράφους, εμπόρους, συμβούλους, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς και άλλα. Υπάρχουν 341 μαθητές από περισσότερες από 40 χώρες στο πρόγραμμα μελέτης 2019-2020 MW.

Οι κορυφαίες χώρες όπου βασίζονται οι MW σε όλο τον κόσμο είναι η Αυστραλία (28), ο Καναδάς (10), η Γαλλία (18), η Νέα Ζηλανδία (15), το Ηνωμένο Βασίλειο (210) και οι ΗΠΑ (56).

Οι 10 νέοι Masters of Wine είναι:

James Doidge MW (UK)

 

 

 

 

 

 

 

Gabriele Gorelli MW (Italy)

 

 

 

 

 

 

 

Susan Lin MW (US)

 

 

 

 

 

 

Moritz Nikolaus Lueke MW (Germany)

 

 

 

 

 

 

 

Sophie Parker-Thomson MW (New Zealand)

 

 

 

 

 

 

 

Álvaro Ribalta Millán MW (UK)

 

 

 

 

 

 

Tze Sam MW (UK)

 

 

 

 

 

 

 

Melissa Saunders MW (US)

 

 

 

 

 

 

 

Kryss Speegle MW (US)

 

 

 

 

 

 

 

Clare Tooley MW (US)

 

 

 

 

 

 

πηγή: https://www.mastersofwine.org/

Share this post