Το Κτήμα Άλφα S.M.X. στα καλύτερα Syrah του κόσμου

Το Κτήμα Άλφα S.M.X. στα καλύτερα Syrah του κόσμου

Το flagship κρασί του εμβληματικού κτήματος από την Φλώρινα, βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Syrah του κόσμου στον διεθνή διαγωνισμό Global Syrah Masters.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα κρασιού thedrinksbusiness.com και η έντυπη έκδοση drinks business, αποκάλυψε τα 21 κορυφαία Syrah του 2021, μετά το φετινό Global Syrah Masters, με κρασιά από 10 έως και 50 £ από ένα ευρύ φάσμα πηγών, από τη Γαλλία μέχρι την Ελλάδα, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Χιλή.

Διαβάζουμε σχετικά με το Κτήμα Άλφα SMX, στην διαδικτυακή έκδοση του thedrinksbusiness.com:

Δεν περιμέναμε ότι η Ελλάδα θα ήταν πηγή για ένα Syrah που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αλλά όταν ανακαλύφθηκε ότι το κρασί ήταν από το first-rate Alpha Estate, το επίπεδο της έκπληξης εξαφανίστηκε. Ωστόσο, αυτή είναι σίγουρα μια μάλλον διαφορετική εκδοχή από τις υπόλοιπες, αναμειγνύοντας 60% Syrah με λίγο Merlot και το εγγενές ελληνικό σταφύλι Ξινόμαυρο για να δημιουργήσει κάτι με στρώσεις μούρων, μια νότα ελιάς, πιπεριάς, κέδρου και μαύρης σοκολάτας, επίσης με ξηρό, λαμπερό τελείωμα για να σας ανοίξει την όρεξη και να θέλετε να επιστρέψετε για περισσότερα.”

Μεταξύ των υψηλά βαθμολογημένων φέτος ήταν τα Syrah από το Hawke’s Bay της Νέας Ζηλανδίας, την κοιλάδα Tulbagh της Νότιας Αφρικής, την κοιλάδα Hunter της Αυστραλίας, μαζί με την Barossa και McLaren Vale και την περιοχή της Φλώρινας στην Ελλάδα – δηλαδή  από τα χέρια των ειδικών του Alpha Estate.

Ενώ είχαμε ένα υπέροχο Crozes-Hermitage, το οποίο αναζητούσαμε να πιούμε με ένα post-tasting burger, είχαμε λίγα Syrah από την πατρίδα του σταφυλιού, τον Βόρειο Ροδανό, στον φετινό διαγωνισμό – που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Λονδίνο.

Ενώ τα πλήρη αποτελέσματα θα βρίσκονται στην επόμενη έκδοση του the drinks business, η πλατφόρμα συγκέντρωσε μια λίστα με τα κορυφαία 21 Syrah από τον φετινό διαγωνισμό, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

HOPE SHIRAZ RESERVE 2020

CONO SUR 20 BARRELS SYRAH 2019

CROZES HERMITAGE 2017 CUVÉE LHONY DOMAINE GAYLORD MACHON

SARONSBERG SHIRAZ 2019

ALPHA ESTATE S.M.X. 2018, FLORINA

YANGARRA ESTATE SHIRAZ 2018

MCGUIGAN PERSONAL RESERVE VV SHIRAZ, HUNTER VALLEY, 2017

THE PIONEER SHIRAZ, WAKEFIELD, CLARE VALLEY, 2017

CHURCH ROAD 1 SYRAH, HAWKE’S BAY, 2018

100X100 SYRAH

RUFUS STONE HEATHCOTE SHIRAZ

DE BORTOLI RUTHERGLEN ESTATE SHIRAZ

DE BORTOLI REGIONAL CLASSIC GUNDAGAI SHIRAZ

VYF WINES PREMIUM SYRAH

BRUCE JACK GHOST IN THE MACHINE SHIRAZ FROM DRIFT ESTATE COLLECTION

WAKEFIELD TAYLORS WINES RESERVE PARCEL SHIRAZ

FERMOY RESERVE SHIRAZ

PROVENANCE SYRAH

HICKINBOTHAM BROOKS ROAD SHIRAZ

BERTON VINEYARDS BONSAI

TEMPUS TWO PEWTER UNO SHIRAZ

 

Share this post