Το παλαιότερο μπέρμπον στον κόσμο πουλήθηκε σε δημοπρασία για 110.000 $

Το παλαιότερο μπέρμπον στον κόσμο πουλήθηκε σε δημοπρασία για 110.000 $

Ένα μπουκάλι μπέρμπον 250 ετών – το παλαιότερο στον κόσμο – έσπασε την τιμή που αναμενόταν να πιάσει μετά από έναν σκληρό πόλεμο υποβολής προσφορών σε δημοπρασία.

Το Old Ingledew ουίσκι εμφιαλώθηκε στη δεκαετία του 1860, και αναμενόταν να πουληθεί μεταξύ 20.000 $ – 40.000 $. Το υγρό μέσα στη φιάλη πιστεύεται ότι είναι 100 χρόνια παλαιότερο από την ημερομηνία εμφιαλώσεως.

Ο οίκος δημοπρασιών Skinner χαρακτήρισε το μπουκάλι Bourbon το παλαιότερο που υπάρχει. Μετά από έναν έντονο πόλεμο υποβολής προσφορών, η Morgan Library εξασφάλισε τελικά το ουίσκι Old Ingledew για 110.000 δολάρια, αν και ορισμένα καταστήματα ισχυρίστηκαν ότι η τελική τιμή ήταν 137.000 $.

Η Morgan Library ήταν αρχικά η ιδιωτική βιβλιοθήκη της J.P. Morgan, και τώρα είναι μουσείο.

Το ενδιαφέρον της Morgan Library για την παρτίδα πιθανότατα πηγάζει από τη σύνδεση μεταξύ του ίδιου του Morgan και του εν λόγω μπουκαλιού.

«Αυτό το Bourbon παρήχθη πιθανώς πριν από το 1865 και βρισκόταν στα κελάρια του κ. John Pierpoint Morgan από το κτήμα του οποίου αποκτήθηκε μετά το θάνατό του.»

Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι το υγρό μέσα στη φιάλη ήταν πιθανό να χρονολογείται περίπου στο 1763.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα “μοναδικό” Penfolds Grange 1951 αναμενόταν να «συνθλίψει» την παγκόσμια τιμή ρεκόρ που πληρώθηκε για ένα μπουκάλι κρασί της Αυστραλίας.

«Αυτό το μπουκάλι είναι μοναδικό στον κόσμο και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στα περισσότερα από 20 χρόνια μου στα fine wineς. Περιμένουμε ότι θα πουληθεί για περίπου 120.000 $ * εάν πουληθεί », δήλωσε η επικεφαλής δημοπρασιών του Langton Tamara Grischy στις αρχές του μήνα.

«Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των φιαλών Penfolds Grange 1951 που υπάρχουν. Μπορεί να υπάρχουν κάποια μπουκάλια που κρύβονται σε κελάρια κρασιού, αλλά επειδή είναι τόσο απίστευτα πολύτιμα, πιστεύουμε ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν έρθει στο φως », πρόσθεσε.

Share this post