Το άνοιγμα του Tom Dixon Thessaloniki

Το άνοιγμα του Tom Dixon Thessaloniki

Φανταστείτε να πίνετε το κρασί σας από ένα ορεινό απελοτόπι ή τον καφέ σας από ένα μικρό καφεκοπτείο του Τρεβίζο, άνετα, καθισμένοι σε μια καρέκλα Tom Dixon WINGBACK, χωρίς να φύγετε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το Tom Dixon Thessaloniki,  είναι η νέα άφιξη στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ένας βιωματικός εκθεσιακός χώρος του Tom Dixon και ένα Café σε ένα, δημιούργημα του 2nd Floor.

Ο εκθεσιακός χώρος, που αποτελείται από δύο επίπεδα, σχεδιάστηκε σύμφωνα με την οπτική ταυτότητα του Tom Dixon. Μια παράθεση ακατέργαστων και εκλεπτυσμένων, που συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αισθητήριο αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο χώρος προσφέρει μερικές εξαιρετικές αρχιτεκτονικές ιδιότητες: οροφές Zoellner και συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου, αποκαταστάθηκαν και επισημάνθηκαν. Το πάτωμα είναι καλυμμένο με εμφανές σκυρόδεμα και οι τοίχοι επεξεργάστηκαν ειδικά για να ενισχύσουν αυτό το αίσθημα τραχύτητας. Όσον αφορά το χρώμα, οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε ορισμένους τοίχους είναι το μπλε και το ροζ της επωνυμίας Tom Dixon.

Ο χώρος είναι επιπλωμένος με προϊόντα Tom Dixon, καθώς και έπιπλα custom-made. Τα έπιπλα, τα φώτα και τα αξεσουάρ Tom Dixon επιλέχθηκαν προσεκτικά και τοποθετήθηκαν από την οικογένεια προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα, μία από τις πρώτες εντυπώσεις για τον επισκέπτη καθώς μπαίνει είναι ένα «σύννεφο» μενταγιόν MIRROR BALL που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια.

Τα περισσότερα τραπέζια είναι από τη συλλογή TUBE και SCREW με κομψές μαρμάρινες κορυφές και οι καρέκλες είναι μια συλλογή από τη συλλογή FAN, SLAB και SCOOP. Όσον αφορά τα έπιπλα κατά παραγγελία, όπως η μπάρα, η βιτρίνα των αξεσουάρ, οι πάγκοι και το ντουλάπι του προσωπικού, κατασκευάστηκαν από γαλβανισμένο ατσάλι και έχουν σχήμα γεωμετρικών στερεών.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό του Tom Dixon Θεσσαλονίκης, είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πλήρως την αισθητική και το σχεδιασμό του Tom Dixon, απολαμβάνοντας το κρασί από μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα wine list, τον εξαιρετικό καφέ, τσάι, ποτό ή τα signature κοκτέιλ σε ποτήρια Tom Dixon PUCK. Είναι οι λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Όπως τα καρύδια πεκάν βουτηγμένα σε εσπρέσο (από το τοπικό Exereton) που προσφέρονται για να συνοδεύσουν τον καφέ. Τέλος, το Tom Dixon Thessaloniki παρουσιάζει με υπερηφάνεια τη συνεργασία του με το ζαχαροπλαστείο Sugarela (δεν πρέπει να χάσετε το μπισκότο Tom Dixon με ενεργό άνθρακα και φρέσκο ​​βούτυρο).

TOM DIXON X 2ND FLOOR
CHRISOSTOMOU SMIRNIS 6
546 22 THESSALONIKI
+30 2310229090

Share this post