Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι σπάει παγκόσμιο ρεκόρ με πυραμίδα 54.740 ποτηριών σαμπάνιας

Ξενοδοχείο στο Ντουμπάι σπάει παγκόσμιο ρεκόρ με πυραμίδα 54.740 ποτηριών σαμπάνιας

Γεμάτα με Möet και Chandon, η πυραμίδα 54.740 ποτηριών που κατασκευάστηκε από το ξενοδοχείο Atlantis The Palm Hotel του Ντουμπάι έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Στην πραγματικότητα, είναι ο μεγαλύτερος πύργος από ποτήρια κατανάλωσης στον κόσμο για το 2022. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένας πύργος από 50.116 ποτήρια, που ανεγέρθηκε στη Μαδρίτη το 2017. Είναι σίγουρα ένας δημιουργικός τρόπος για να υποδεχτούμε το νέο έτος.

Το Travel + Leisure πήρε συνέντευξη από τον Timothy Kelly, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των Atlantis Resorts and Residences, ο οποίος είπε: «Ο πύργος της σαμπάνιας είναι παραδοσιακά ένας φάρος μεγαλείου και γενναιοδωρίας και θα θέλαμε να κάνουμε πρόποση για μια νέα χρονιά γεμάτη και με τα δύο σε αφθονία.”

Όχι μόνο ο αριθμός των ποτηριών είναι εντυπωσιακός, αλλά και οι διαστάσεις: ανεγερμένο σε μια σκηνή στο θέρετρο, είχε ύψος πάνω από 8,2 μέτρα. Χρειάστηκαν περισσότερες από 55 εργατοώρες για τη στοίβαξη και 5 συνολικά ημέρες.

Η τελευταία μέρα ζωής του πύργου γυαλιών Möet και Chandon ήταν την 1η Ιανουαρίου και τα κουπέ ποτήρια έχουν από τότε ανακυκλωθεί σε γυάλινα σκεύη από έναν ντόπιο glassblower. Οι επισκέπτες των 1.548 δωματίων και σουιτών του The Palm θα χρησιμοποιούν τα νέα ποτήρια.

Το ξενοδοχείο του Ντουμπάι είναι ήδη διάσημο για τα πολυτελή καταλύματα του, όπως τα υποβρύχια δωμάτια ξενοδοχείου που επιτρέπουν στους επισκέπτες να παρακολουθούν καρχαρίες από τα παράθυρά τους. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το επόμενο πράγμα στη λίστα τους θα ήταν ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες.

πηγή: thedrinksbusiness , travelandleisure

Share this post