Το Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes 2016, του Κτήματος Άλφα, στο νο1 της λίστας με τα 50 καλύτερα κρασιά του VinePair για το 2020

Το Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes 2016, του Κτήματος Άλφα, στο νο1 της λίστας με τα 50 καλύτερα κρασιά του VinePair για το 2020

 

Το Xinomavro Ecosystem Reserve Vieilles Vignes Barba Yannis Single Block 2016, του Κτήματος Άλφα βρέθηκε στην κορυφή της λίστα με τα 50 καλύτερα κρασιά του 2020 του Αμερικάνικου Vinepair, με βαθμολογία 97/100.

Η διάκριση για το προφυλοξηρικό αυτό κυπελλοειδές Ξινόμαυρο του ακριτικού κτήματος, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά διακρίσεων που συμπεριλαμβάνουν τα κολακευτικά σχόλια και βαθμολογία 94+ από το erobertparker.com, την βαθμολόγηση με 18/20 από την Jancis RobinsonMW, μια βαθμολογία που έχει απονεμηθεί σε κρασιά θρύλους όπως το Léoville Las Cases, La Mission Haut-Brion, Trotanoy και Pontet-Canet, σε μια κορυφαία χρονιά (2009) για το Bordeaux, η θέση του ανάμεσα στα 75 Best Buys του 2017, από το Decanter κ.α.

Με ένα εκτεταμένο ριζικό σύστημα, τα προφυλοξηρικά αυτά κλήματα που ξεπερνάνε σε ηλικία τα 100 χρόνια, έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον, και έχουν αποδείξει αντοχή στην ξηρασία και τον ακραίο καιρό. Οι μετρημένοι καρποί τους είναι εφοδιασμένοι με πολύπλοκα ιχνοστοιχεία μέσα από το ταξίδι των ριζών τους στα διαφορετικά στρώματα του εδάφους.

Η ωρίμανση γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις οινολάσπες, με περιοδική ανάδευση. 24 μήνες σε επιλεγμένα λεπτόκοκκα, νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 12 μήνες στη φιάλη. Δε φιλτράρεται και δεν υφίσταται απολύτως καμία κατεργασία πριν την εμφιάλωση.

Ο Keith Beavers που είναι ο Chief Wine Geek του VinePair, γράφει στην κριτική του: “Αυτό το κρασί είναι υπέροχο. Κάντε ό, τι πρέπει να κάνετε για να βρείτε αυτό το κρασί. Σοβαρά, ό, τι πρέπει να κάνετε. Είναι τόσο ισορροπημένο που αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι ισορροπία, πιείτε αυτό και θα ξέρετε. Η οξύτητα είναι τέλεια, αφήνοντας τα ήρεμα ξινά φρούτα του κρασιού να τραγουδούν ενώ δεν είναι υπερβολικά. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα Barolo, τότε αυτό το κρασί θα είναι πολύ εξοικειωμένο με τον ουρανίσκο, αλλά δεν θα σας κάνει να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό όπως κάνει ένα Barolo αυτού του διαμετρήματος. Είναι σε εξαιρετική τιμή και πίνεται πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Go get it”.

Το Vinepairμ με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία πολυμέσων για το κρασί, την μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά για τους Millennials. Είναι διαχειριστής ενός οργανισμού πολυμέσων με σκοπό να προσφέρει προσβάσιμο, διασκεδαστικό και εμπνευσμένο περιεχόμενο σχετικά με το κρασί, την μπύρα και τα κοκτέιλ. Το πρακτορείο της εταιρείας προσφέρει μια πλατφόρμα για τους καταναλωτές οίνου για να συζητούν και να μοιράζονται την κατανόησή τους σχετικά με τα ποτά, επιτρέποντας στους αναγνώστες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με διάφορα αλκοολούχα ποτά και να τα εξετάσουν πριν να τα αγοράσουν.

Δείτε τη λίστα με τα 50 καλύτερα κρασιά του 2020 στο Vinepair.com

 

Share this post